Japonia a construit primul vehicul dual pentru transportul pasagerilor. Poate fi şi autobuz şi tren

Primul vehicul care poate avea şi funcţia de tren şi de autobuz, poate circula la fel de bine pe drum şi pe calea ferată, urmează să îşi facă debutul public sâmbătă în oraşul Kaiyo din prefectura Tokushima din Japonia, potrivit Reuters.

Acest vehicul a fost botezat de japonezi DMV (Dual Mode Vehicle) şi arată ca un autobuz şi rulează pe şosea cu cauciucuri normale. Dar când ajunge la o intersecţie cu calea ferată, roţile de oţel coboară din burta vehicului, transformându-l efectiv într-un vagon de tren.

În contextul deplasării, roţile trenului ridică anvelopele din faţă de pe şină, în timp ce roţile din spate stau jos pentru a propulsa DMV-ul pe calea ferată.

Din punct de vedere edilitar, CEO-ul companiei Asa Coast Railway, care operează DMV-urile, a spus că aceste vehicule ar putea ajuta oraşele mici precum Kaiyo, cu o populaţie în vârstă şi în scădere, unde companiile locale de transport se luptă să obţină profit, mai notează sursa citată de Agerpres.

Astfel, „Acest DMV poate ajunge la localnici sub formă de autobuz şi îi poate transporta şi pe calea ferată”, a declarat CEO-ul Shigeki Miura pentru Reuters. „În…

Citeste continuarea Aici

You might also like