Xiaomi va produce mașini electrice din 2024

Lei Jun, Directorul general de la Xiaomi Corp, a anunţat că producătorul chinez va începe producţia de serie a propriilor sale automobile în prima jumătate a anului 2024, a declarat marţi un purtător de cuvânt al companiei, infirmează Agerpres.

Astfel, aceste declaraţii, care au fost făcute de Lei Jun la o întâlnire cu investitorii, au apărut prima dată în presa locală iar mai apoi au fost confirmate oficial de grupul chinez.

Mai mult, Zang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat ştirea pe contul său de Weibo.

De asemenea, data anunţată reprezintă următorul obiectiv major pentru divizia de automobile electrice a companiei chineze, pe care Xiaomi a înfiinţat-o în mod oficial la începutul acestui an.

În plus, acţiunile Xiaomi au crescut pe 19 octombrie cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini…

Citeste continuarea Aici

You might also like