Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat o scădere semnificativă

Pandemia se resimte și pe piața auto din Europa.

Astfel, producătorul de automobile Dacia a înregistrat o scădere semnificativă în ceea ce privește vânzările de mașini noi. Cum arată cifrele la nivel european?

În plus, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a dat publicităţi vineri ultimele date referitoare la vânzările de autoturisme la nivel european. Conform sursei citate, în luna trecută, vânzările de autoturisme Dacia în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au înregistrat o scădere de 13,6%.

De cealaltă parte, în ceea ce privește cota de piaţă a producătorului de automobile, aceasta a urcat la 3,9%, de la 3,4% în perioada similară din anul 2020, indică statisticile Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

De precizat este faptul că datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Însă, în ceea ce privețte vânzările Dacia, un număr de 37.664 de autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Europa, în…

Citeste continuarea Aici

You might also like