Titi Aur: ”Numărul de morți pe kilometrul de autostradă este mai mare decât pe aceeași distanță de drum național”

În România, sunt aproape două luni de când a intrat în vigoare noul cod rutier care a venit cu amenzi mai mari pentru cei care nu respectă regulile de circulație.

Sunt însă mulți șoferi care par că nu le pasă de legi sau că faptele lor le micșorează bugetul considerabil. Statisticile arată că în fiecare zi, pe străzile din România cel puțin cinci oameni își pierd viața.

Poliția dă amenzi în fiecare zi și suspendă permise atunci când îi prind pe șoferii care încalcă legea însă se pare că aceste măsuri sunt ineficiente pentru că numărul deceselor în accidentele de circulație, pe drumurile din țara noastră, continuă să fie cel mai mare din Europa.

 

”Avem un război în România”

Pentru a reduce acest număr de accidente, campionul de raliuri și expert în conducere defensivă Titi Aur, a explicat că ”fără un master plan, fără o anumită strategie, o gândire a sistemului de la un capăt la altul, nu avem cum să reducem numărul de accidente”.

În opinia sa, ”Anumite acțiuni punctuale, inițiative făcute de parlamentari, de guvern, care se transformă fie în OUG fie în legi, majorări de sancțiuni făcute…

Citeste continuarea Aici

You might also like