Tesla a livrat primele camioane electrice Semi

Cu o perioadă de trei ani întârziere, compania Tesla Motors a livrat primele camioane electrice Semi către primul său client: PepsiCo.

Astfel, Elon Musk a prezentat camionul încă din anul 2017 și promitea atunci că primele livrări vor fi în anul 2019. Tesla spune că Semi are autonomie de 800 km.

În contextul financiar, Tesla Motors a organizat un eveniment la fabrica din Nevada pentru a livra primele camioane Semi. Compania nu a dat informații despre prețul camionului, dar în 2017 spunea că varianta cu 500 km autonomie va costa de la 150.000 dolari, iar cea cu 800 km, 180.000 dolari. De atunci, prețurile automobilelor au crescut mult.

Din punct de vedere al dotărilor, Elon Musk a spus că Semi este mult mai puternic decât un camion diesel și că poate accelera de la 0, la 100 km/h în 20 de secunde. O altă promisiune este că bateria lui Semi poate fi încărcată la 70% din capacitate în 30 de minute la o stație rapidă.

În contextul de producţie, așa cum era de așteptat, Musk a elogiat camionul Semi, descriindu-l ca fiind „dat naibii”: „the most badass rig on the road”. Estimarea este că vor fi produse 100 de unități în acest an, iar…

Citeste continuarea Aici

You might also like