Taxe mai mari pentru mașinile poluante.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului atrage atenția că în ţara noastră, numărul de mașini second-hand înmatriculate este semnificativ mai mare decât cel al autoturismelor noi, În pofida investițiilor în Rabla Clasic și Rabla Plus. În această situaţie, ministrul sublinează faptul că anumite taxe ar putea fi majorate, pentru ca șoselele din România să aibă din ce în ce mai puține mașini poluante.

„Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

De aceea propun şi colegilor mei din coaliţie să avem în balanţă cele două măsuri: de stimul pentru maşinile noi şi de descurajare. Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Guvernul a spus că nu vom introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate”, a precizat Tanczos Barna, Ministrul Mediului, conform Digi24.

Guvernul ar putea crește plafonul până la care pot fi impuse taxele locale pentru autovehicule poluante, a mai spus Ministrul.

Dar, cu toate acestea,…

Citeste continuarea Aici

You might also like