Șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al mașinii timp de șase luni, în cazul în care depășesc viteza legală

În România, urmează să se aplice amenzi uriașe și se poate rămâne, pe loc, fără permis, dacă nu sunt respectate anumite reguli din Codul Rutier. Despre ce este vorba?

Astfel, şoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al mașinii timp de șase luni, în cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum. În plus, în contextul unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, dacă șoferii sancționați sunt prinși că merg cu mașina în perioada în care talonul este reținut, polițiștii pot dispune inclusiv confiscarea mașinii.

În primul rând, proiectul legislativ de la Senat introduce în Noul Cod rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia, șoferii vor risca amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni (cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile, potrivit avocatnet.ro.

Șoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără inspecția tehnică validă. Vitezomanii ar putea să…

Citeste continuarea Aici

You might also like