Şoferii prinși că merg cu mașina, deși au permisul auto expirat, vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 870 de lei și 1.160 lei

Un anunț important pentru toți șoferii din România. În acest an, şoferii pot fi sancționati cu o amendă de peste 1.000 de lei, plus câteva puncte de penalizare, dacă ești prins cu așa ceva.

Astfel, anul acesta, șoferii care au permisul auto expirat vor fi sancționați cu amenzi usturătoare și cu puncte de penalizare.

În contextul articolului 101 din Codul Rutier, circulația pe drumurile publice cu permisul auto expirat constituie o contravenție, care se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni.

Concret, „Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat”, scrie în Codul Rutier 2023.

Din punct de vedere legal, şoferii prinși că merg cu mașina, deși au permisul auto expirat, vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 870 de lei și 1.160 lei, dar şi cu puncte de penalizare. Vă amintim că un punct de amendă este calculat la 145 de lei şi în acest an. 870 de lei reprezintă șase punct de amendă, în timp ce 1.160 de lei,…

Citeste continuarea Aici

You might also like