Se închid școlile în Afumați, prima localitate de lângă București unde incidența a depășit 6 la mie

În localitatea Afumaţi, se închid școlile de luni, prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori. Autoritățile nu exclud impunerea carantinei.

În conformitatea datelor transmise duminică de autorități, rata de incidență în Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori, astfel restricțiile se impun treptat, gradual, însă nu este exclusă nici carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică (DSP) va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În acest scenariu, urmează Mogoșoaia cu 4,23; Corbeanca și Ciorogârla, ambele cu 3,97; Bragadiru cu 3,69; Voluntari cu 3,71; Otopeni cu 3,66; Glina cu 3,61; Chiajna cu 3,46; Berceni cu 3,42; Popești Leordeni cu 3,33 și Dobroești cu 3 26.

Încă de sâmbătă, prefectul județului Ilfov anunța că în mai multe localități vor intra în vigoare restricții, după creșterea ratei de incidență.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Rata de pozitivare a testelor efectuate la nivel național crește la 10,7% iar…

Citeste continuarea Aici

You might also like