Se deschide circulația pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda

În data de 30 noiembrie 2021, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii informează că, deschide circulația pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, conform Planului de Management de Trafic aprobat de către CNAIR și IGPR. Însă, traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în aprilie-mai 2022.

De altfel, în zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. Ca atare, pe acest sector -de 1,5 km- se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Național. Situația a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar și limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2.

Constructorul va trebui să monteze toate elementele de siguranță și să semnalizeze prin marcaje provizorii zonele unde acestea nu sunt definitivate.

Din punct de vedere contractual, deschiderea circulației nu va însemna însă că antreprenorul va fi scutit de finalizarea tuturor lucrărilor. Deși se află în întârziere, antreprenorul și-a asumat că încheie toate lucrările, până în aprilie 2022.

Astfel, „Am fost să verific ce se întâmplă pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like