Românii își doresc mașini electrice însă infrastructura de încărcare generează reticență

În viitor, jumătate dintre români au în plan să își achiziționeze mașini electrice pentru a reduce costul cu alimentarea și a proteja mediul, însă se pare că în final, infrastructura de încărcare rămâne principalul motiv de reticență.

În contextul preferinţelor auto, mașinile hibride și electrice sunt preferate de aproape jumătate dintre consumatorii români (46%), care spun că ar alege o astfel de motorizare pentru viitoarea mașină.

În acest sens, dintre aceștia, cei mai mulți (63%) ar face o astfel de achiziție datorită costului cu alimentarea, care rămâne încă scăzut față de motorizarea pe benzină sau motorină, 49% sunt motivați de protecția mediului, 47% de sănătatea personală, iar 40% sunt atrași de stimulentele acordate de stat, reiese din studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, realizat în 25 de țări din întreaga lume, inclusiv România.

Procentual, dintre țările europene analizate în studiu, în cinci se remarcă faptul că numărul consumatorilor care intenționează să își cumpere o mașină pe combustie internă a scăzut sub 50%. Este vorba de cele mai mari piețe din regiune, respectiv…

Citeste continuarea Aici

You might also like