România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu

Specialiștii sunt îngrijorați după ce ieri, pe piețele internaționale a fost înregistrat un preț record al petrolului. Această ultimă explozie a prețurilor va face ca benzina și motorina să fie și mai scumpe în următoarea perioadă.

Preţurile carburanţilor au explodat în ultimul an, iar România a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu.

La unele stații, litrul de benzină  se vinde cu 6 lei și 22 sau chiar 30 de bani. E o creștere de peste 25 de procente în comparație cu anul trecut. În iunie 2020, litrul de benzină era 4,5 lei. La un plin de benzină asta înseamnă o diferență 75 de lei pentru un rezervor de 45 de litri.

În contextul scumpirilor, datele oficiale arata ca România are cele mai mari  preţuri din Uniunea Europeană când vine vorba despre combustibil.  Acum, specialistii spun ca, în medie, o familie alocă aproximativ 10% din salarii pentru transport în fiecare lună, conform Realitatea.

Cât a ajuns să coste motorina?

În România, motorina ajuns tot aproape de 6 lei. Astfel, ţara noastră a ajuns să aibă cel mai scump combustibil din Europa, raportat la salariul mediu. Mulți…

Citeste continuarea Aici

You might also like