Producătorul auto Volkswagen a prezentat ID Buzz, un model full-electric cu aspect retro

Compania auto​Volkswagen a prezentat miercuri 9 martie 2022, modelul ID Buzz care urmează să fie lansat anul acesta ca versiune transport persoane cu cinci locuri și una transport marfă, cu zero emisii locale. Acest concept a fost prezentat la salonul de la Detroit, în 2017, iar modelul de producție va fi fabricat în Germania, la Hanovra.

În contextul de producţie, modelul are baterie de 77 kwh și poate atinge viteza de 147 km/h. Ca atuuri, contează puterea bateriei, dar și apelul la nostalgie, modelul full-electric având multe în comun la aspect cu Microbus (Type 2, Transporter sau Kombi), un vehicul popular în anii 60. În plus,  ID Buzz are 4,72 metri lungime.

La modelul ID Buzz de pasageri și versiunea Cargo vor ajunge la clienți în trimestrul al treilea. Nu au fost anunțate prețurile, dar estimările sunt că pentru varianta de pasageri vor porni pe undeva pe la 47-50.000 euro. Iar pentru versiunea de marfă ar putea costa cu 10-12.000 de euro în plus.

Totodată, vor fi disponibile trei niveluri de echipare: Pure, Pro și Packs. În 2023 vor fi introduse în gamă versiuni mai puternice, cu motoare duale, dar și cu tracțiune integrală.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like