Producătorul auto Skoda va produce, în acest an cu un sfert de milion de maşini, mai puţine decât anticipa

Compania auto Skoda se confruntă cu probleme majore care va afecta producția de automobile din acest an. Celebra marcă de mașini va produce în acest an cu un sfert de milion de maşini mai puţine decât anticipa. Motivul este legat de deficitul de  semiconductori.

În conformitatea Reuters, Skoda Auto, divizia din Cehia a grupului german Volkswagen, va produce, în acest an cu un sfert de milion de maşini mai puţine decât anticipa, din cauza deficitului de semiconductori, iar compania se aşteaptă ca acest deficit de cipuri să se stabilizeze, în acest trimestru şi să se atenueze treptat în a doua jumătate a anului 2022.

Lovitură majoră pe piața auto

Majoritatea producătorilor auto, la nivel global şi-au redus semnificativ previziunile referitoare la producţia din acest an, din cauza perturbărilor apărute în lanţurile de aprovizionare şi a cererii puternice de electronice de consum, astfel conducând la un deficit acut de semicnductori, esenţiali în dispozitivele electronice.

Însă, liniile de producţie ale Skoda din Cehia şi-au reluat activitatea duminică, după o pauză de două săptămâni, determinată de lipsa cipurilor, dar compania a…

Citeste continuarea Aici

You might also like