Producătorii de mezeluri au găsit altă soluție- Pastrama de muflon

Pastrama de muflon ar putea să îi ia locul, în magazine, celei de porc. Producătorii de preparate din carne se plâng că nu mai găsesc materie primă în România, iar cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași le propun o alternativă: carnea de muflon, mistreț sau cerb.

În acest sens, Cosmin Vișan este unul dintre producătorii de preparate din carne care s-a gândit să renunțe la porc în favoarea vânatului. Folosește muflon, cerb și mistreț.

În opinia lui Cosmin Vișan, producător de preparate din carne: „Muflonul este o oaie sălbatică, așa i se spune în denumirea românească. Este ceva care se adresează persoanelor care vor să mănânce ceva bun și puțin, nu cantități mari cum suntem învățați în general. O pastramă de muflon se ridică în jur la 100, 110 lei kilogramul.”

Specialiștii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași spun că reorientarea producătorilor către alte tipuri de materie primă este normală în condițiile în care piața autohtonă nu asigură suficientă carne de porc, dar nici de vită sau oaie.

În cercetările sale, Marius Ciobanu, șef de lucrări la Departamentul…

Citeste continuarea Aici

You might also like