Primul autobuz electric românesc va fi testat pe traseele circulate de elevii din Sibiu

Primul autobuz electric românesc este testat timp de două săptămâni, pe traseele pe care circulă elevii în municipiul Sibiu, a anunţat Primăria Municipiului Sibiu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Autobuzul ATP Bus e-UpCity în teste în Sibiu! ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier şi persoane, a pus la dispoziţia societăţii de transport public Tursib prototipul de autobuz electric marca ATP Bus, pentru a fi testat pe traseele din Sibiu. Autobuzul e-UpCity este 100 % electric şi a fost lansat oficial pe piaţa din România în luna mai a acestui an. Acesta va fi testat în următoarele două săptămâni, pe rând, pe cele şapte trasee şcolare din Sibiu pentru a se analiza eficienţa acestuia pe tipurile de trasee din municipiul Sibiu. E-UpCity are în total 83 de locuri şi o lungime de 12,18 m, bateriile având autonomie de minim 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri”, au mai menţionat reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu.

Astfel, autobuzul electric românesc a circulat pe traseul şcolar E1, care asigură legătura între cartierul Magnolia şi unităţi…

Citeste continuarea Aici

You might also like