Primele prototipuri de vehicule pe bază de hidrogen au fost produse la Râmnicu Vâlcea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat joi o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea, în urma căreia a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a vorbit despre producerea prototipurilor de vehicule care funcționează pe bază de hidrogen.

Concret, şeful Executivului a anunțat că s-a reuşit deja producerea mai multor prototipuri de vehicule care funcţionează pe bază de hidrogen, subliniind că s-au înregistrat progrese în ceea ce privește cercetarea în domeniul hidrogenului şi al bateriilor.

În plus, Nicolae Ciucă a mai precizat că finanțarea cercetării este importantă pentru o economie sustenabilă, precizând, de asemenea, că este necesar ca aceasta să fie pusă în practică și să înceapă producția de serie.

Astfel, „Am aprobat ieri, în şedinţa de guvern, strategia de cercetare şi inovare pentru perioada 2022-2027 şi am ţinut să vin şi să văd la faţa locului şi să discut cu personalul, care lucrează de foarte mulţi ani şi are o experienţă consistentă în domeniul cercetării, modul în care văd aplicabilitatea acestei strategii…

Citeste continuarea Aici

You might also like