Porsche a început producția unui „e-combustibil” care înlocuieşte benzina

Producătorul auto german Porsche a început, împreună cu mai mulți parteneri, producția unui „e-combustibil” neutru din punct de vedere climatic, cu scopul de a înlocui benzina în vehiculele cu motoare tradiționale cu ardere internă.

Iar producția combustibilului a început deja într-o fabrică pilot din Chile, a transmis Porsche, care dorește să producă milioane de galoane până la jumătatea deceniului.

Astfel, producătorul auto deținut de Volkswagen se așteaptă ca la început, combustibilul să fie utilizat în sporturile cu motor și la centrele sale de experiență de performanță, urmând ca, într-un final, acesta să fie vândut companiilor petroliere și distribuit către consumatori.

Ce sunt e-combustibilii?

Concret, e-combustibilii sunt un tip de metanol rezultat printr-un proces complex care utilizează apă, hidrogen și dioxid de carbon și care permite funcționarea aproape neutră din punct de vedere al CO2 a motoarelor pe benzină. Pentru lubrifierea motorului, vehiculele ar trebui să folosească ulei.

În opinia oficialilor companiei, e-combustibilii pot acționa ca benzina, reprezentând un mod mai ecologic de a conduce. De asemenea,…

Citeste continuarea Aici

You might also like