Ordonanța e-Transport urmează să fie modificată, astfel că mai multe aspecte vor deveni obligatorii începând cu 1 ianuarie 2023

În prezent, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care prevede mai multe modificări importante la ordonanța e-Transport.

Astfel, printre aceste modificări se numără amânarea regimului sancționatoriu cu alte trei luni, până la 1 ianuarie 2023, însă asta nu este tot. Mai apar și câteva obligații privind raportarea transporturilor de bunuri riscante pe drumurile publice din România.

De altfel, o a doua amânare a regimului de sancțiuni din Ordonanța e-Transport urma să fie aplicată inițial de la 1 iulie 2022, dar a fost amânat pentru 1 octombrie 2022, iar acum va fi amânat pentru 1 ianuarie 2023.

În același timp, Ministerul Finanțelor mai propune și o serie de optimizări la definițiile din Ordonanța e-Transport. Mai exact, se precizează clar că este vorba de bunurile riscante transportate pe drumurile publice, indiferent cum este organizat transportul, dar și că organizatorul transportului este considerat inclusiv operatorul economic sau persoana fizică ce transportă bunuri riscante în nume propriu, scrie avocatnet.ro.

Noi reguli obligatorii în ordonanța e-Transport

În același timp,…

Citeste continuarea Aici

You might also like