O mașină Mercedes-Benz a devenit cea mai scumpă vândută vreodată: 142 milioane dolari

O mașină Mercedes-Benz a devenit cea mai scumpă din lume, fiind cumpărată pentru 142 milioane dolari. Astfel, modelul Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe a fost produs în anul 1955, de altflel doar două astfel de mașini există în lume, iar recordul precedent este din 2018 și a fost depășit cu mult.

În contextul comparativ, acum patru ani, un Ferrari 250 GTO din 1962 s-a vândut cu 70 milioane dolari. Recordul a fost doborât acum, de un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe produs în 1955.

Cele două supermașini germane produse acum 67 de ani purtau numele șefului de atunci pe inginerie al Mercedes-Benz, Rudolf Uhlenhaut, și viteza maximă ce poate fi atinsă este 300 km/h. Iar  motorul dezvoltă 300 de Cai Putere.

În prezent, mașina a fost vândută în cadrul unei licitații cu circuit închis organizată la muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart. Numele cumpărătorului a fost ținut secret.

În contextul dat, prețul a fost atât de mare și fiindcă este extrem de rar ca o mașină de curse atât de veche și de puternică să fie scoasă la licitație. Cele mai multe mașini de curse din anii 30-50 ai secolului trecut, fie sunt în muzee, fie la…

Citeste continuarea Aici

You might also like