Micul SUV Ford EcoSport, care este produs în România începând din 2017, a ajuns la capăt de drum

În domeniul construcţiilor auto, micul SUV Ford  EcoSport, care este produs în România începând din 2017 și care a ajuns la capăt, urmând să nu mai fie produs. Potrivit profit.ro, în locul său, la uzina din Craiova va fi produs un automobil comercial, care va avea și o versiune electrică, începând din anul 2023.

De menționat este faptul că această informație a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider, atunci când surs citată scria că Ford a decis să-și închidă operațiunile din India, în cadrul planurilor sale de reorganizare globală a activității.

Astfel, după un anunț inițial, în urmă cu doi ani, prin care Ford ar fi urmat să creeze un parteneriat cu Mahindra, pentru preluarea producției modelelor Ford, anul trecut cele două companii au anulat înțelegerea, iar acum compania este pregătită să oprească cele două fabrici indiene. Anunțul readuce în actualitate situația de la uzina din Craiova, care va rămâne, cel puțin pentru o vreme, singura uzină din lume în care este asamblat modelul EcoSport.

Din păcate, viitorul acestui model a pierdut însă în mod accelerat clienții, în ultimii doi ani, în favoarea…

Citeste continuarea Aici

You might also like