Mașinile cu volan pe dreapta, un proiect de lege vine să interzică circulația acestora pe drumurile publice

În urma unui proiect de lege, mașini cu volan pe dreapta, va fi interzică circulația acestora pe drumurile publice. Potrivit documentului vor exista doar câteva excepții de la această regulă. În plus, sunt prevăzute și amenzi consistente pentru cei care nu vor respecta prevederile legii.

În contextul expunerii de motive a inițiatorilor, „intervenţia legislativă este necesară deoarece numărul total de accidente produse de maşini cu volanul pe dreapta depăşeşte 10% din totalul accidentelor pe an. Coliziunile sunt frontale, iar posibilitatea de evitare este nulă din cauza lipsei de vizibilitate a şoferilor acestor maşini”.

Documentul arată că înmatriculările de mașini cu volan pe dreapta au explodat în ultimii ani în România. Datele Registrului Auto Român arată că au fost aduse peste 29.000 de maşini cu volanul pe dreapta în anul 2018 şi mai mult de 20.000 maşini în anul 2019.

Multe accidente cauzate de vehiculele cu volan pe dreapta

Concret, Poliției Rutiere arată că în țara noastră au fost înmatriculate până acum 120.000 de maşini cu volan pe dreapta. Un alt aspect negativ este acela că multe dintre aceste vehicule sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like