MAI a detaliat care sunt anvelopele de iarnă conforme și ce amenzi riscă șoferii care nu respectă legislația

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu detalii în ceea ce privește anvelopele de iarnă și când trebuie să le echipăm pe autovehicule. Într-un clip postat pe TikTok, MAI clarifică faptul că legea nu prevede o dată exactă calendaristică când șoferii trebuie să echipeze mașinile cu anvelope de iarnă.

Reținerea certificatului de înmatriculare

În mesajul MAI, „Însă, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei ești obligat să-și echipezi autovehiculul cu anvelope de iarnă. Doar anvelopele de iarnă inscripționate cu simbolurile M+S sunt omologate pentru a fi folosite în condiții de iarnă.

Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare. În această situație, polițistul rutier eliberează o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, precizează MAI în respectivul clip video.

Registrul Auto Român a făcut, de asemenea, precizări

În contextul RAR, în apropiereai sezonului rece, Registrul Auto Român (RAR) a prezentat modul de inscripţionare al anvelopelor de iarnă conforme, aşa…

Citeste continuarea Aici

You might also like