Lângă Capitală, tone de deșeuri au fost descoperite cu ajutorul unei drone

În opinia inspectorilor de mediu, tone de deșeuri au fost confiscate în comuna Sintești, de lângă Capitală. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde, astfel într-o curte un autocar parțial dezmembrat. Grămezile de gunoaie au fost descoperite și cu ajutorul unei drone.

Astfel, „A avut loc o amplă acțiune în Sintești-Ilfov. Au fost peste 120 de oameni în teren de la Garda de Mediu, jandarmerie și de la poliție. S-au dau 12 amenzi în valoare totală de 350.000 lei, s-au confiscat 12 tone de metal și 3 tone de cauciucuri și cea mai mare captura a fost un autocar parțial dezmembrat găsit într-o gospodărie. Avem o dronă modernă care ne permite să identificăm în timp real zonele în care se află deșeuri necontrolate. Urmează la începutul anului viitor să montăm un sistem de camere de supraveghere în Vidra și în Jilava, acolo unde sunt arderi în mod uzual”, a declarat Robert Thuma, președinte al Consiliului Județean Ilfov.

„În această zonă, aproape fiecare curte este un depozit de deșeuri metalice, iar câmpurile sunt transformate în gropi de gunoi.”, scrie Garda de Mediu, pe pagina de Facebook.

La…

Citeste continuarea Aici

You might also like