La nou creata divizie Ford Blue se anunţă 8.000 de concedieri

Compania auto Ford se pregăteşte să renunţe la 8.000 de angajaţi în următoarele săptămâni, producătorul american încercând astfel să-şi majoreze profitul pentru a finanţa investiţiile în vehicule electrice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Concret, eventualele concedieri vor avea loc la nou creata divizie Ford Blue, responsabilă pentru producerea vehiculelor alimentate cu motoare cu combustie, precum şi la alte operaţiuni din cadrul companiei. Planul nu a fost încă finalizat şi detaliile încă ar putea fi modificate, adaugă sursele citate de Agerpres.

În contextul financiar, decizia ar reprezenta un pas important în planul directorului general Jim Farley de a reduce costurile cu trei miliarde de dolari până în 2026. El a declarat că vrea să transforme Ford Blue „într-un motor de numerar şi de profit pentru întreaga întreprindere”.

Din punct de vedere al producţiei, în martie, producătorul auto american a anunţat că diviziile sale de vehicule electrice (EV) şi de motoare cu combustie internă (ICE) vor funcţiona ca entităţi separate, o decizie menită să extindă producţia de…

Citeste continuarea Aici

You might also like