În trafic, trotinetele sunt mai periculoase decât bicicletele și motocicletele

Din datele unui sondaj, reiese că 6 din 10 șoferi îi consideră pe cei care folosesc trotinete mai periculoși decât bicicliști și motocicliști. La rândul lor, aproape o treime dintre pietoni sunt de părere că utilizatorii de trotinetă îi pot pune în pericol într-o mare măsură.

Datele au apărut după ce fost publicat un sondaj la care au răspuns peste 3.300 de participanți la trafic, dintre care peste 2.800 de şoferi. Acesta a fost realizat cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație.

Astfel, putem observa că 57,89% dintre șoferi sunt de părere că utilizatorii de trotinete reprezintă un pericol mai mare în trafic, comparativ cu bicicliștii și motocicliștii. Totodată, 28% dintre pietoni consideri că cei care folosesc trotinete îi pot pune în pericol într-o mare măsură.

Interacțiunile dintre şoferi şi pietoni sunt unele dintre cele mai riscante din trafic

În acest context, au fost urmărite atât diferenţele de percepţie dintre aceste două categorii de participanţi la traficul rutier, cât şi eventualele asemănări. De exemplu, atât şoferii, cât şi pietonii par să perceapă utilizatorii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like