În România va fi produsă o nouă mașină

Bigster, primul SUV compact al Dacia, ce ar urma să fie lansat în 2025 ar putea fi produs în România, la fabrica de la Mioveni. Următorul pas pentru producătorul Dacia este însă să-și alinieze gama de motoare pentru noile norme Euro 7.

Miza uzinei Dacia de la Mioveni este aceea de a atrage în producţie viito­rul Bigster, primul SUV com­pact al gamei con­struc­torului autohton care va fi lansat în 2025. Până atunci capa­citatea rămâne afec­tată de lipsa compo­nen­telor electronice.

În opinia sa, „Tot sistemul de producţie pentru aceas­tă decadă este în dis­cuţie. Totul era clar la fi­nal de 2021, au mai intervenit factori geo­po­litici şi decizia finală nu s-a luat, dar este foar­te posibil să fie produs în România. Din punctul de vedere al ingineriei el este deja în România“, a declarat Mihai Bordeanu, di­rec­torul general al Automobile Dacia, ZF, citat de Mediafax.

Bister ar putea fi produs la Mioveni

Primul Bigster a fost prezentat în ianuarie 2021 ca parte a proiectului Renaulution al lui Luca de Meo, pentru relansarea Grupului Renault şi face parte din urcarea în gamă atât a Renault cât şi Dacia dinspre clasa…

Citeste continuarea Aici

You might also like