În România, apare un nou marcaj rutier în intersecţiile aglomerate

Din punct de vedere rutier, în România, apare un nou marcaj rutier pe în intersecţiile aglomerate, iar şoferii vor trebui să fie extrem de atenţi, de acum încolo, la cum opresc când se apropie de semafor. Modelul este inspirat după alte ţări, precum Germania sau Austria.

Astfel, şoferii din Bucureşti se vor confrunta, cât de curând, cu un nou marcaj rutier în trafic, despre care cel mai mulţi dintre ei nu au auzit vreodată.

Apare un nou marcaj rutier în România! Cei care nu-l respectă pot rămâne fără permis

Se schimbă regulile de oprire la semafor, iar conducătorii auto care nu respectă noile reguli pot rămâne fără permis, dar şi vor plăti şi o amendă usturătoare.

Astfel, noul marcaj de numeşte „Bike Box”, iar Comisia Tehnică Rutieră din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti l-a aprobat încă din 2021. Autorităţile din Capitală s-au inspirat după modelul folosit deja de mai mulţi ani în Germania sau Austria.

În contextul circulator, marcajele „Bike Box” vor apărea pentru început pe marile bulevarde şi au drept scop încurajarea mobilității și deplasării alternative în Bucureştiul sufocat deja de…

Citeste continuarea Aici

You might also like