În curând, persoanele care dețin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile vor fi anunțați în curând prin e-mail de expirarea ei

Autoritățile au luat o decizie importantă pentru șoferii din România! Potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, persoanele care dețin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile vor fi anunțați în curând prin e-mail de expirarea ei.

Se aplică din 27 aprilie în toată România

Concret, se introduce posibilitatea ca şoferii să fie notificați, prin e-mail, de termenul de expirare a rovinietei, în urma publicării Ordinului MTI nr. 365/2022 în Monitorul Oficial. Trebuie menționat că notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile.

Totodată, măsurile cuprinse în ordinul apărut recent se vor aplica din 27 aprilie. Decizia a fost luată pentru a reduce numărul amenzilor aplicate, dar și pentru a crește încasările la buget, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) într-un comunicat.

Distribuitorii autorizați vor avea la dispoziție cel mult șase luni de la aplicarea acestora

Acordul sau refuzul șoferului de a fi notificat în legătură cu data expirării rovinietei, dar și adresa de e-mail unde se va…

Citeste continuarea Aici

You might also like