În anul 2022, în România au fost achiziţionate peste 10.000 de mașini electrice

În anul care tocmai s-a încheiat, numărul mașinilor electrice achiziţionate în România, a trecut pragul de 10.000 de unităţi. Totodată, au crescut și înmatriculările de maşini noi cu 7%, de la an la an. Aceste date s-au desprins dintr-o analiză de piaţă realizată de o platformă auto online.

Din datele centralizate de Autovit.ro, pe piaţa maşinilor noi, volumul înmatriculărilor din România a ajuns, la finele anului trecut, la 129.328 de unităţi şi numai în prima jumătate din 2022 acest segment a avut cea mai mare creştere a înmatriculărilor la nivelul Uniunii Europene (UE), cu 58.712 de exemplare intrate pe piaţa locală, cu 23% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Comparativ cu perioada pre-pandemică, piaţa auto a maşinilor noi a scăzut cu 20% faţă de 2019 (minus aproape 33.000 de unităţi).

Dacia Logan a fost cea mai vândută maşină

Anul trecut, Dacia Logan a fost cea mai vândută maşină, următoarele din Top 5 fiind Duster, Sandero, Spring şi Ford Puma.

În ceea ce priveşte maşinile electrice, analiza Autovit.ro arată că vânzările din 2022 au fost de trei ori mai mari, iar modelul Dacia Spring a…

Citeste continuarea Aici

You might also like