Hyundai schimbă macazul: ce urmează pentru constructorul asiatic

Hyundai, principalul producător auto din Coreea de Sud, pregătește o schimbare majoră.

Cel mai mare producător de automobile al grupului, Hyundai,  și-a închis divizia de dezvoltare a motoarelor la centrul său de cercetare și dezvoltare. Centrul de cercetare și dezvoltare Namyang din Coreea de Sud este creierul grupului cu circa 12.000 de cercetători.

De asemenea, mișcarea a venit pe măsură ce industria auto globală se îndreaptă către vehiculele electrice mai rapid decât se aștepta. Un EV, care funcționează cu un motor electric, nu are nevoie de un grup motopropulsor, care include un motor cu ardere internă și o transmisie.

Totodată, echipa de dezvoltare a motoarelor a fost înființată în anul 1983, când Chung Ju-yung, fondatorul grupului Hyundai și bunicul actualului președinte al grupului Hyundai Chung Euisun, a ordonat companiei să-și producă propriul motor.

Astfel,cercetătorii de la unitatea de proiectare a motoarelor s-au mutat în centrul de proiectare a electrizării, lăsând doar unii să modifice motoarele existente. De asemenea,  centrul de dezvoltare a sistemului de propulsie se transformă într-un centru de testare a…

Citeste continuarea Aici

You might also like