Gigantul Daimler intenţionează să investească aproape 675 milioane de lei în România

Constructoril auto german Daimler pregătește o investiție în valoare de 674,4 milioane de lei în România, pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

În contextul financiar, investiția va fi derulată prin firma Star Assembly, prin care concernul german operează două filiale, în Sebeș și în Cugir, potrivit Economedia.

Încă din luna mai a acestui an, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că au de gând să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice.

În acest sens, premierul Nicolae Ciucă declara atunci că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

De altfel, compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Concret, producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like