Ford Otosan va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova şi a activităţii de producţie din România

Compania Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova şi a activităţii de producţie din România, proces condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a consultărilor.

Luni 14 martie 2022, producătorul auto a anunţat că modelul Puma, crossover-ul Ford, primeşte o versiune complet electrică din 2024, care va fi construită la Craiova. Noul vehicul utilitar uşor, care va intra în producţie anul viitor la Craiova şi care va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generaţie Ford Transit Courier. Vehiculul multifuncţional compact Tourneo Courier va fi, de asemenea, construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând 2024. Transit Courier şi Tourneo Courier sunt proiectate şi dezvoltate de joint venture-ul Ford Otosan.

Iar producţia modelului EcoSport se va opri până la finalul acestui an.

Ford şi Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietăţii anunţat astăzi să fie finalizat în al treilea trimestru al anului 2022, proces condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a…

Citeste continuarea Aici

You might also like