Ford Motor Co și producătorul de cipuri GlobalFoundries Inc vor face un acord de colaborare

Compania Ford Motor Co și producătorul de cipuri GlobalFoundries Inc au declarat că intenționează să colaboreze, dar au oferit puține detalii despre ceea ce presupune acordul.

Cele două companii au anunțat un acord neobligatoriu care ar putea implica creșterea capacității de producție pentru gama actuală a Ford și efectuarea de cercetări și dezvoltare în comun asupra mai multor categorii de cipuri care ar putea fi cheie pentru viitoarele mașini, cum ar fi sistemele de gestionare a bateriei și auto-conducerea.

În industria auto, lipsa globală de cipuri a determinat Ford și alți producători de automobile să reducă producția de vehicule. Majoritatea companiilor au direcționat cipurile pe care le primesc către vehiculele lor cele mai profitabile. Acest lucru i-a determinat pe producătorii de automobile să exploreze modalități de a spori accesul la cipuri.

În viitorul acord de colaborare, Ford și GlobalFoundries nu au dezvăluit niciun termen al înțelegerii și nu au spus dacă Ford a furnizat finanțare sau alte angajamente de rezervare a capacității la oricare dintre fabricile actuale sau viitoare ale GlobalFoundries. Partenerii au…

Citeste continuarea Aici

You might also like