Fondul Proprietatea nu mai așteapă mila statului și aduce Hidroelectrica pe bursă

Fondul Proprietatea va lista, „cât de curând posibil”, cel puţin 15% din acţiunile companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, la Bursa de Valori Bucureşti, fără să mai aştepte ca Executivul să i se alăture a declarat pentru Reuters, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Astfel, în 2021, România s-a angajat să listeze 15% din acţiunile Hidroelectrica până în iunie 2023, în cadrul obiectivelor convenite împreună cu Uniunea Europeană şi incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Fondul Proprietatea deţine 20% din Hidroelectrica,

Şi statul român are o participaţie de 80%, dar, în anul 2020, Parlamentul a lansat o interdicţie de doi ani cu privire la vânzarea acţiunilor companiilor deţinute de stat, susţinând că mişcarea ar fi împotriva intereselor naţionale, în condiţiile în care pandemia ar putea micşora preţul acţiunilor.

Până în prezent, Guvernul de la Bucureşti s-a concentrat pe vânzarea unei părţi din participaţia sa la Hidroelectrica, aşa că declaraţiile lui Virgil Popescu semnalează o schimbare de strategie pentru a accelera o ofertă publică iniţială…

Citeste continuarea Aici

You might also like