Elon Musk va inaugura marți, alături de cancelarul Olaf Scholz, uzina auto de lângă Berlin

În data de 22-03-2022, în Germania, Elon Musk va inaugura, alături de cancelarul Olaf Scholz, uzina sa auto de lângă Berlin. Despre aceasta, Musk ar fi vrut ca producția de serie să înceapă în vara lui 2021, dar nu s-a putut, pentru că Tesla nu a primit la timp autorizațiile. Compania a putut construi 2.000 de mașini de pre-serie, dar vrea să ajungă la 500.000 pe an.

În acest sens, Elon Musk vrea să ofere personal cheia primului posesor al unui Model Y fabricat la uzina din Grunheide, la 35 de km de Berlin.

În contextul constructiv, investițiile în prima mega-uzină europeană a Tesla au totalizat 5 miliarde dolari și vor fi construite și baterii.

Astfel, ​Tesla Motors a primit pe 4 martie de la autoritățile din landul german Brandenburg undă verde pentru a începe producția la uzina de lângă Berlin, dar aprobarea vine cu o serie de condiții.

Compania auto Tesla produce de câteva luni la Berlin mașina Model Y, dar este vorba despre faza de pre-serie, deci sunt puține mașini și nu puteau fi vândute. De acum începe ”treaba serioasă”: producția de serie.

În contextul legal, pentru Tesla Motors a fost complicată obținerea…

Citeste continuarea Aici

You might also like