Dacia Sandero, lider la vânzări în Europa luna trecută. A depășit Volkswagen Golf

În luna iulie din acest an, Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model de mașină în Europa. Este pentru prima data când ocupă o astfel de poziție de la lansarea sa în anul 2008 și a reușit să detroneze liderul tradițional, Volkswagen Golf. A avut parte, totuși, de un context favorabil.

Această clasare pe primul loc a venit într-un moment dificil pentru piața auto, care a avut o cădere de 24% în luna iulie, la mai puțin de un milion de unități. Este prima contracție în decurs de patru luni.

Astfel, vânzările Sandero, de 20.446 de unități în iulie, au crescut cu procentul de 6 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, dar tot au fost cu un minus de 2% față de iulie 2019, însă alți constructori au avut adevărate prăbușiri, mult mai mari, în această perioadă, pe fondul crizei semiconductorilor.

Aşadar, modelul Golf, abonat de obicei la prima poziție, a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. În iulie s-a plasat pe locul doi, urmat de Toyota Yaris.

În contextul vânzărilor, până și în cadrul Dacia, modelul Sandero a fost o floare rară. Pe toată gama, vânzările europene ale Dacia au scăzut cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like