Dacă se stabilește că o persoană suferă de anumite afecțiuni, obținerea sau reînnoirea permisului auto poate fi amânată ori refuzată

În România, în curînd jumătate de milion de permise auto urmează să expire, însă există o serie de condiții medicale care vor împiedica multe persoane să mai poată avea permis de conducere!

Există o serie de probleme medicale ce pot împiedica obținerea sau reînnoirea permisului auto în România. Astfel, conform legislației în vigoare, pentru a putea conduce un autovehicul pe drumurile publice, românii trebuie să aibă, pe lângă cunoștințele teoretice și practice, o gamă importantă de aptitudini fizice și mentale.

Acestea vor fi stabilite în urma unei examinări medicale, procedură obligatorie pentru obținerea permisului auto, dar și pentru reînnoirea documentului.

Nu mai pot avea permis de conducere!

Practic, dacă se stabilește că o persoană suferă de anumite afecțiuni, obținerea sau reînnoirea permisului auto poate fi amânată ori refuzată. Aceste informații sunt deosebit de importante, mai ales că în primăvară jumătate de milion de permise din România vor expira.

Astfel, Ordinul Ministerului Sănătății 1.162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea…

Citeste continuarea Aici

You might also like