Dacă nu ai anvelope de iarnă, poți fi ”amendat” de două ori

Specialiștii de la Leader Team Broker atrag atenția că, în cazul în care un autoturism este implicat într-un incident în trafic și nu este dotat potrivit condițiilor meteo și în conformitate cu legislația în vigoare, compania de asigurări poate refuza să plătească daunele.

Astfel, „Șoferii care nu își echipează mașinile cu anvelope de iarnă, odată cu venirea sezonului rece, sunt pasibili de sancțiuni atât din partea poliției rutiere dar și a asigurătorului CASCO.”, a avertizat Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din România și Europa.

Legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică

Obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă sau all-season pe drumurile publice din România a fost introdusă în 2011 iar orice șofer care încalcă legea este amendat.

În contextul Registrului Auto Român, toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (care vin de la noroi și zăpadă în limba engleză), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă…

Citeste continuarea Aici

You might also like