Cum se calculează costurile de funcţionare ale maşinii

În aceste vremuri, deținerea unei mașini nu ar trebui să fie un lux, fiind cazuri din ce în ce mai multe în care fiecare membru al familiei poate avea un autoturism.

Cu toate acestea, nu cumpărarea unui vehicul este partea dificilă, ci adevăratul cost al deținerii este cel care îți poate strica relaţia cu bugetul.

Din momentul cănd o ai, fie că este o mașină nouă sau second hand, va trebui să cheltui bani pe lucruri esențiale de întreținere. Dar mașinile second hand sunt mult mai periculoase din punct de vedere financiar, deoarece nu primești nicio garanție și este posibil ca orice piesă să aibă nevoie de o înlocuire în curând, potrivit unei analize amănuţite realizată de specialiştii auto de la  carVertical.

Astfel, poți cumpăra un hatchback  compact de 5 ani, cu materiale plastice ieftine care acoperă fiecare parte a interiorului sau un sedan mare, puternic, în vârstă de 15 ani, cu piele de jur împrejur, la același preț. Alegerea din urmă este tentantă, dar totul se reduce la costurile de deținere și de funcționare.

Costuri de operare principale

Să nu ne facem griji cu privire la cele mai zdrobitoare costuri de deținere…

Citeste continuarea Aici

You might also like