Cum poți obține un RCA mai ieftin?

Exemplu: Dan, un șofer de 42 de ani din București, fără accidente în ultimii 3 ani de când și-a luat mașină, a aflat în toamna acestui an, cu ocazia reînnoirii poliței RCA, că este considerat asigurat cu risc ridicat. Asta în condițiile în care toate ofertele din piață sunt peste valoarea maximă permisă de lege. Ca el sunt mulți, iar legea îi protejează, doar că puțini știu ce să facă.

În contextul legii, asigurații care primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte pentru 12 luni ale căror prime RCA sunt cu 36% mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt considerați asigurați cu risc ridicat și se pot adresa Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR) care alege un asigurător care le va vinde o polița la un preț în limitele legale.

Șoferi fără accidente trebuie să plătească mai mult pe RCA

Anul trecut, în plin faliment demarat la City Insurance, fostul lider RCA cu peste trei milioane de clienți, mulți șoferi s-au trezit că au de plătit semnificativ mai mult la reînnoirea poliței RCA, deși nu făcuseră accidente în trafic.

În cazul prezentat un caz real, dar cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like