Cum alegi cea mai bună mașină la mâna a doua?

Alegerea unei mașini second-hand este cea mai bună variantă atunci când este vorba despre o investiție pe termen lung. Deoarece o mașină nouă își pierde cu aproximativ 40-50% din valoare în primii trei ani de viață, acest detaliu este în beneficiul absolut al viitorului cumpărător. 

Pe baza acestei constatări simple, este evident de ce mașinile second hand sunt o alegere înțeleaptă. Singura condiție este știi ce anume să cauți, cum să deosebești mașinile care merită cu adevărat de cele care reprezintă un risc major și, nu în ultimul rând, să fii informat despre drepturile pe care le ai în calitate de cumpărător. 

 

Verifică cu atenție documentele mașinii. Dacă fostul proprietar este o persoană fizică, va trebui să te asiguri dacă mașina este cu adevărat proprietarul ei, dacă toate documentele de achiziție sunt corecte și, mai ales, dacă în procesul de achiziție nu au intervenit aspecte legate de fraudarea TVA-ului. Chiar dacă mașina a avut mai mulți proprietari până să ajungă la tine, dacă în momentul achiziției inițiale și, eventual, a importului în țară, plata TVA-ului nu a respectat normele legale, te…

Citeste continuarea Aici

You might also like