Coreea de Sud aduce acuzaţii grave producătorului german Mercedes

Autoritatea pentru concurență din Coreea de Sud susține căproducătorul auto Mercedes a instalat un software ilegal pe mașinile sale, pentru a păcăli normele de mediu, arată Biziday.

În acest sens producătorul german a fost amendat cu 17 milioane de dolari, inclusiv pentru reclamă falsă.

În plus, autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunțat că a decis să amendeze producătorul german Mercedes-Benz și subsidiara sa sud-coreeană cu 20,2 miliarde woni (16,9 milioane dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale vehiculelor sale de pasageri diesel.

În contextul legal, comisia Coreeană de Comerț Echitabil (KFTC) a precizat că Mercedes a manipulat dispozitivele de reducere a poluării instalând un software ilegal pe vehiculele sale, ceea ce le-a făcut să performeze la niveluri mai scăzute în condiții obișnuite de condus decât în ​​timpul testelor de certificare. Un total de 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, conform KFTC.

Astfel, „Este important să impunem sancțiuni împotriva Mercedes, pentru obstrucționarea alegerilor raționale de cumpărare ale consumatorilor cu reclame false…

Citeste continuarea Aici

You might also like