Constructorul auto, Volvo construiește o uzină de 1,2 miliarde euro, în Slovacia

Nu degeaba este Slovacia numită „Detroit-ul Europei”, fiindcă o țară de nici șase milioane de locuitori are o producție anuală de un milion de mașini. Ei bine, în această ţară, producția va crește și mai mult, fiindcă Volvo a anunțat că va construi o uzină care va ajunge să construiască 250.000 de mașini electrice/an.

În contextul geografic, uzina va fi amplasată lângă al doilea mare oraș al țării, Kosice, oraș care se află la nici 300 km de Satu Mare. Construcția va începe în 2023, primele mașini de test vor fi construite în 2026, iar planul este ca în 2030 uzina să ajungă la capacitatea de 250.000 de unități, toate electrice.

În planurile de extindere şi producţie, aceasta este prima uzină nouă pe care Volvo o construiește în Europa, în ultimii 60 de ani și cu ajutorul uzinelor din Suedia și Belgia,  capacitatea de producție va ajunge la 600.000 mașini/an.

De altfel, compania Volvo a spus, de mai multe ori, că are nevoie de o uzină europeană pentru a putea trece de o producție mondială de 1,2 milioane mașini după 2025.

Din punct de vedere al construcţiilor auto, Slovacia are sute de furnizori care produc…

Citeste continuarea Aici

You might also like