Constructorul auto Lamborghini pregătește primul său model electric

În anul 2022, constructorul de automobile sportive Lamborghini se pregăteşte pentru sfârşitul modelelor echipate numai cu motoare pe combustie internă, precum este Aventador, urmând să îşi schimbe întreaga gamă de modele în hibride de tip plug-in.

Astfel, producătorul auto italian deţinut de grupul german Volkswagen AG, şi care oferă modele sportive precum Aventador, Huracan sau SUV-ul Urus, va dezvălui în 2023 primul său model de serie de tip hibrid plug-in, pentru ca începând din 2024 să îşi electrifice întreaga gamă de modele, scrie Agerpres.ro.

În contextul vânzărilor, pentru acest an, Lamborghini şi-a vândut deja aproape întreaga producţie, după ce în 2021 a stabilit un nou record de livrări, a declarat directorul general Stephan Winkelmann. „Va fi ultima dată când oferim numai modele cu motoare pe combustie”, a spus Winkelmann, adăugând că producătorul auto a avut un început de an 2022 foarte bun.

Din punct de vedere financiar, compania Lamborghini a alocat o sumă record de 1,5 miliarde de euro pentru trecerea la modele hibride de tip plug-in şi intenţionează ca în a doua jumătate a deceniului să ofere şi primul său…

Citeste continuarea Aici

You might also like