Compania auto Volkswagen vrea să preia grupul de închirieri auto Europcar Mobility cu o ofertă de 2,9 miliarde de euro

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF) a primit luni o ofertă de preluare a grupul de închirieri auto Europcar Mobility. Aceasta a venit din partea unui consorţiu condus de gigantul auto Volkswagen, potrivit informaţiilor transmise de Reuters.

În contextul economico-financiar, compania Volkswagen propune un preţ de 0,50 euro pe acţiune, care evaluează compania franceză la 2,9 miliarde de euro, respectiv 2,4 miliarde de dolari.

În acest sens, pentru depunerea ofertei, Volkswagen a făcut echipă cu firma de gestionare a activelor Attestor şi compania olandeză de mobilitate Pon Holdings BV.

Europcar se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus

În iunie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul anunţaseră că Europcar Mobility a respins oferta de preluare de la Volkswagen AG, apreciind că este prea scăzută.

De altfel, discuţiile vin într-un moment în care Europcar se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat călătoriile pe plan global şi a redus cererea pentru închirierea de maşini.

Ar fi o schimbare de direcţie pentru Volkswagen, care, în 2006, a vândut…

Citeste continuarea Aici

You might also like