Compania auto Tesla a livrat un număr record de vehicule în 2022

Anul acesta, Elon Musk a reușit imposibilul, după ce s-a aflat că Tesla, compania deținută de cel mai bogat om din lume, a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru al acestui an, peste 300.000.

Astfel, producătorul auto Tesla, deținut de Elon Musk, a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producția a scăzut față de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanțului de aprovizionare și oprirea activității în China, scrie Mediafax.

În opinia sa, „Acesta a fost un trimestru excepțional de dificil din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare și a politicii China zero Covid”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Sute de mii de mașini livrate în acest trimestru

Concret, Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o ușoară creștere față de trimestrul precedent și o creștere de 68% față de anul precedent. De altfel, Wall Street se aștepta la livrări de 308.836 de mașini, potrivit datelor Refinitiv.

În contextul de producţie, compania Tesla a produs un număr de 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere față de 305.840 în…

Citeste continuarea Aici

You might also like