Circulaţia autovehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) în Municipiul Bucureşti este permisă doar în intervalul orar 08.00 – 21.59

Recent, Primăria Municipiului București a anunțat deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Municipiului București.

Din informaţiile PMB, cei interesați pot transmite propuneri, sugestii, opinii cu privire la proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională până la data de 11.10.2022.

Ce propune acest proiect

În contextul social, acest proiect propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător.

Concret, circulaţia autovehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) în Municipiul Bucureşti este permisă doar în intervalul orar 08.00 – 21.59.

Astfel, nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă, astfel:

– În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) – amenda contravenţională va fi cuprinsă între 1500 RON şi 2500 RON;

– În cazul…

Citeste continuarea Aici

You might also like