Ce probleme apar la mașini cel mai des iarna?

Ce îngrijiri speciale necesită mașina ta în perioada sezonului rece? Temperaturile scăzute pot crea avarii neprevăzute și crește costurile de întreținere. Cele mai afectate componente ale mașinii sunt reprezentate de motor, baterie, anvelope și sistemul de aprindere. Acestea pot fi întreținute prin rularea periodică a mașinii.

 

Chiar dacă iarna este posibil să nu folosești mașina atât de des, este necesar să o pornești și să o conduci cel puțin o dată la câteva săptămâni pentru a te asigura că mașina se funcționează în parametri. În acest fel sunt testate anvelopele, sistemul de pornire, dar și bateria și fluidele. În cele ce urmează am pregătit pentru tine un inventar al celor mai comune probleme ale automobilelor pe parcursul iernii, dar și recomandări din partea specialiștilor în domeniu.

 

Temperaturile scăzute pot bloca sistemul de închidere al mașinii.

Temperaturile scăzute reprezintă o adevărată provocare deoarece pot afecta încuietorile ușilor, chederele sau portbagajul. Dacă temperatura este suficient de scăzută, umiditatea din sistemul de blocare poate îngheța. Prin urmare, este dificil să deschizi…

Citeste continuarea Aici

You might also like