Ce credit alegi atunci când vrei să-ți cumperi o mașină?

Dacă vrei o mașină dar nu ai banii necesari pentru plata ei integrală, contractarea unui împrumut este cea mai rapidă și ușoară variantă. Pe piață există mai multe opțiuni – atât ca instituții financiare de la care poți obține un astfel de credit – bănci, IFN-uri, cât și pentru tipul de finanțări oferite.

Cele mai utilizate tipuri de împrumut sunt creditul auto și cel de nevoi personale, ambele putând fi contractate pentru achiziția autoturismelor noi și second hand.

Creditul de nevoi personale

Creditul de nevoi personale îți asigură fondurile pentru satisfacerea unei nevoi urgente și poate fi utilizat cum vrei tu – de la achiziția unei vacanțe, a unei mașini, până la modernizarea unui apartament, etc.

În funcție de destinație, creditul de nevoi personale poate fi cu sau fără garanție. În acest ultim caz, bunul cu care garantezi creditul trece în proprietatea companiei finanțatoare până la achitarea integrală a împrumutului.

Poate și de aceea cele mai solicitate credite de nevoi personale sunt cele fără garanție, chiar dacă se obțin sume mai mici și pe o perioadă mai scurtă. Dobânda poate fi atât fixă cât și…

Citeste continuarea Aici

You might also like